16.10.2013

One dream called London

Neljän, tai oikeastaan kolmen päivän Lontoon reissusta selvitty. Rähjääntyneenä, 400 euroa köyhempänä, mutta selviydytty kutienkin. Jäin niin pahasti koukkuun lentämiseen, Strabucksiin sekä Lontoon metroihin, että teki ihan pahaa kun aamulla heräsikin omasta sängystä kotona eikä sohvavuoteella maan alla Lontoon aamuhälinään, eikä vessaan mennessä tarvinnut pelätä jäätyvänsä kuoliaaksi koska ikkuna ei mennyt kunnolla kiinni.
Matka oli onnistunut, unimäärä oli aika vähäinen ja väsymys heti ensimmäisenä iltana niin kova että kun sänkyyn pääsi kaatumaan kahdeksan aikoihin illalla, ei tarvinnut kauaa houkutella unta. Aamulla puolestaan sai herätä kaverin laittamaan viestiin seitsemältä, ei ne ihmiset muista että kello on kaksi tuntia Lontoossa myöhemmässä kuin Suomessa.
Lauantaina oltiin Heathrowilla yhdeksän aikoihin, josta suunnattiin meidän asunnolle ja sieltä kiertelemään ja katselemaan Lontoota. Päädyttiin yhdessä tuumin, että LondonEye oli hyvä kokea heti 'alta pois', ettei se jää näkemättä ja sääkin oli mitä parhain, aurinko pilkotti aina välillä pilvien välistä.
Lauantain aikana koin myös ensimmäisen Fish & Chips-annokseni, näin Big Benin ja parlamenttitalon sekä rakastuin Lontoon metroon.
Sunnuntaiaamuna suunnatiin Buckenheimin palatsia sekä vartioiden vaihtoa katsomaan, sää ei oikein tahonut suosia sillä vettä tuli riittävästi ja kameran käyttö sateenvarjo kädessä oli lähes mahdotonta. Seuraavana ohjelmassa oli Madame Tussaudin vahanukkemuseo ja oli kyllä kokemuksena aivan mielettömän upea. Kuviin päädyttiin Sandran kanssa ties kenen kanssa, aina Brittien pääministerin, prinsessa Dianan, Beatlesin ja Britneyn kautta Adeleen, Lady Gagaan, One Directioniin, Leonardo DiCaprioon sekä William Shakepeariin. Sunnuntaina sain myös ensimmäisen maistiaiseni Oxfordstreetistä, johon palattiin maanantaina kokopäiväksi kuluttamaan kaikkia rahoja, mitä nyt jäljellä oli. Mukaan tarttui ainakin neljä uutta laukkua ja jotain muuta hyödyllistä ja ei ehkä niin kovinkaan hyödyllistä.
Reissu oli onnistunut, vaikka välillä vähän satoi vettä ja väsymys tuntui ylitsepääsemättömältä iltaisin kun kaatui sänkyyn ja tajusi että hampaat pitää vielä pestä, mutta ensikerralla pitää mennä vähintään viikoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti