25.5.2014

Tarjoustalo/Tokmanni, Halikko, Salo


Tokmanni on Suomessa toimiva halpakauppaketju, jonka toimitusjohtajana on toiminut vuodesta 2009 lähtien Heikki Väänänen. Tokmannin 'kotipaikka 'on Mäntsälässä, jossa on myös Tokmannin pääkonttori sekä keskusvarasto.

Hain työssäoppimaan Halikon Tokmannille, sen aikaiselle Tarjoustalolle lähinnä siksi, että kaipasin vaihtelua. Aikaisemmat työssäoppimiset ovat olleet Suomalainen kirjakauppa sekä Pentik, joten sellaista kauppaa mihin ihmiset tulevat tekemään halpoja löytöjä oli mielenkiintoista mennä.'
Ensimmäiset kaksi päivää kaikki oli sekaisin, mutta onekseni en ollut tilanteessa yksin. Remontti, jossa Tarjoustalosta tehdään Tokmanni polkaisi viimeiset loppukirinsä käyntiin sinä päivänä kun astuin liikkeeseen sisään.
Ensimmäiset kaksi viikkoa meni uskomattoman nopeasti ja ennen kuin ehtisi edes tajuta, koitti tiistai; se päivä kun liike avasi ensimmäistä kertaa itsensä nimellä Tokmanni. Se asiakkaiden määrä oven takana oli käsittämätön.
Avajaisten jälkeen loppuviikko meni varsinaisella pikakelauksella, päivät vaihtuivat nopeaan tahtiin ja välillä ei meinannut muistaa edes lähteä pois työpaikalta.
Seuraavat kolme viikkoa muuttuivat rutiinillesmmiksi ja rullakoiden tyhjennys sekä hyllytys tulivat todella tutuiksi. Aina välillä oli parin päivän erilaisia töitä, kuten 260 erikokoisen kehyksen laittamista kahteen hopeahäkkiin, puutarhakalusteiden kasaamista, vaatteiden henkarointia, avajaisämpäreiden tarroitamista sekä täyttöä, hintalappujen laittoa ja polkupyörien kasaamista.
Viihdyin Tokmannilla hyvin, kaikki olivat huikeita persoonia ja mitä enemmän tutustui, sitä varmemmin tuntui siltä että ei ole niin ulkopuolinen kuin oli luullut. Vaikka niin omassa elämässä kuin työpaikallakin tapahtui joitakin todella suuria muutoksia noiden viikkojen aikana, oli silti ilo mennä töihin joka aamu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti