5.1.2014

Pentik - paikka joka antoi enemmän kuin uskoin

Pentik Oy, paremmin tunnettuna pelkkä Pentik on suomalainen keramiikka- ja sisustustavara-alan perheyritys, jonka Anu Pentik (oik. Eeva Anneli Pentikäinen) on perustanut yhdessä puolisonsa Topi Pentikäisen kanssa 1971. Pentikin keramiikka sekä kynttilätehdas sijaitsee Posiolla, joka on Pohjoisin keramiikkatehdas. Myymälöitä Pentikillä on Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä yhteensä yli 80.

Pentikillä on ympärivuotinen basic-mallisto, jonka rinnalle neljä kertaa vuodessa vaihtuvan sesonkimalliston, joilla pyritään tarjoamaan monipuolista sisustamiseen ja kattaukseen.
Yksi suosituimmista keramiikasarjoista ovat Vanilija sekä Valo, jotka Anu Pentik on suunnitellut ja joihin on molempiin omat lasisarjat keramiikkasarjojen lisäksi.
Pentik myy siis keramiikkaa sekä tekstiilejä, mutta myös monipuolisesti huonekaluja, herkkuja sekä asusteita. Huonekalut ovat kaikissa myymälöissä erilaisia, sillä jokainen niistä on uniikki kappaleensa, joiden ikähaitari vaihtelee 10-100 vuoden sisällä.

Niinsanottujen normaalien myymälöiden lisäksi Suomessa on 14 tehtaanmyymälää, jossa normaalin ykköslaadun tuotteiden lisäksi myydään kakkoslaatuisia tuotteita jatkuvasti, 'normaaleihin' myymälöihin ei tarkoituksella koskaan tuoda kakkoslaatuisia tuotteita, mutta jos kuorman mukana sellaista tavaraa tulee, se voidaan myydä myymälässä ilman mitään kuljetuksia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti