19.5.2013

Elokuvatehtävä; Ylpeys ja ennakkoluulo

Tehtävänä on ollut katsoa kolme elokuvaa, jotka perustuvat eri vuosisatoihin (1700, 1800, 1900)
1700- sekä 1800-luvun elokuvat olivat ennalta määrättyjä, mutta 1900-luvun elokuvan saimme päättää itse. Ei tehtävä tosin ollut vain että katsokaa kolme elokuvaa, vaan tarkoitus oli kiinnittää huomiota miten pukeutuminen sekä sisustaminen elokuvissa tuodaan esille. Eli emme katsoneet elokuvia niinkään juonen kannalta.
Ylpeys ja ennakkoluulo kertoo Bennettien perheestä, jossa äiti, rouva Bennet, haluaa naittaa kaikki tyttärensä mahdollisimman nopeasti perheen talouden turvaamiseksi. Perheen toiseksi vanhin tytär Elizabeth ei kuitenkaan tahdo naimisiin missään nimessä. Elizabethin mieli kuitenkin muuttuu, kun Bennettien lähelle muuttaa rikas poikamies herra Bingley ja tämän vielä rikkaampi ystävä herra Darcy. Alkuun Elizabeth ja Darcy eivät tule toimeen, mutta lopulta Elizabeth huomaa että Darcyn ylpeys on vain ulkokuorta. Lopussa kaksikko menee naimisiin.
Tyyliltään elokuva sijoittuu 1800-luvulla hallinneeseen uusklassismiin, jolloin suoralinjaisuus sekä tasapainoisuus oli muotia. Huonekaluista yleisimpiä olivat sylinterilipastot, hoikilla ja korkeilla jaloilla seisova kirjoituslipasto/pöytä, kulmakaappa, kampaus- ja ompelupöydät, katosvuoteet sekä pikkupöydät.
Huonekalujen päälisissä raitakuosi syrjäytti siihen sakka hallinneen kukkakuosin, huonekalujen puuosia myös maalattiin vaaleiksi tai kullattiin. Seinämaalauksissa oli antiikin uurnia ja kevyttä kukkakoristelua sekä koristenauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti